We hebben uw worstcasescenario eerder behandeld.

In de meest stresserende situaties blijven onze consultants koel; zij hebben de crisis die u eerder meemaakt, het hoofd geboden. Gedragsproblemen binnen het bedrijf, operationele mislukkingen, financiële onregelmatigheden, terugroepacties, vakbondsactivisme, supply chain-kwesties, personeelsconflicten, klachten van klanten en nog veel meer, we zullen de druk wegnemen en adviseren hoe we het beste kunnen reageren. We anticiperen op crises, ontwikkelen crisisscenario's en bouwen effectieve responsprogramma's op.

Issuemanagement en crisisvoorbereiding

We anticiperen op crises, ontwikkelen en testen crisisscenario's en stellen crisisresponsprogramma's op. We hebben tientallen jaren ervaring in het omgaan met ernstige crisissituaties, variërend van bedrijfshervormingen en ontslagen tot productmislukkingen. We werken samen met klanten om kwetsbaarheden te identificeren om crises te voorkomen.

Het bureau erkent dat snelheid van reactie cruciaal is in een real-time publicatieomgeving, waarin verhalen onmiddellijk verschijnen op sociale media. We onderhouden rechtstreekse contacten met de media tijdens crises via 24/7/365 persbureaus en treden waar nodig op als woordvoerders van het bedrijf, waarbij we berichten en communicatieactiviteiten coördineren met beleggers, analisten en andere belangrijke belanghebbenden.

Crisiscommunicatie (operationeel en reputatiegericht)

Bij Citigate Dewe Rogerson realiseren we ons wat de mogelijke impact van een crisis is op hoe uw bedrijf kan werken en hoe het de reputatie van uw bedrijf en die van haar leiderschap beïnvloedt. Deze impact is zowel op lange als op lange termijn voelbaar.

Citigate Dewe Rogerson zal bij het ontwikkelen van een crisiscommunicatiestrategie altijd rekening houden met de operationele en reputatiebelangen van klanten om de aanhoudende effecten van de crisis te minimaliseren.

Ondersteuning bij rechtszaken

Is uw bedrijf verwikkeld in een juridische strijd of rechtszaak die mogelijk de reputatie van het bedrijf in de publieke of zakelijke sfeer kan schaden? Citigate Dewe Rogerson werkt onvermoeibaar samen met het juridische team om het complexe juridische verhaal te vertalen in een begrijpelijk verhaal gericht op een groter publiek.

Crisisbegeleiding en -training

Wij zijn gespecialiseerd in crisistrainingen: het helpen van onze klanten bij het omgaan met vijandige journalisten, beleggers en commentatoren en het verspreiden van potentiële problemen voordat ze in de problemen komen. Wij trainen klantteams in het identificeren en reageren op crises - inclusief het ontwikkelen van crisishandleidingen, escalatie- en responsprocedures.

Wij leiden woordvoerders en CEO's van mediabedrijven op om ervoor te zorgen dat zij zijn toegerust om een crisissituatie en de verblinding van de camera's het hoofd te bieden. Oud- journalisten en fondsmanagers testen de responsprogramma's van stresscliënten met realistische simulaties - om te zien hoe uw team echt zou reageren in een crisissituatie.

Mediamonitoring

Ons Media Intelligence team volgt alle media-aandacht op die relevant is voor uw organisatie, in België, de Benelux en internationaal, van kranten, nieuwsagentschappen en online media tot, op aanvraag, ook radio, televisie en social media. Dit kan op het bedrijf zelf zijn, op concurrenten of in de sector. Een compleet, relevant en compact nieuwsoverzicht in uw inbox, dagelijks vertaald in het Engels, Frans of Nederlands - dat is kort onze media intelligence.

In crisissituaties kan Citigate Dewe Rogerson de monitoring aanzienlijk uitbreiden en vertrouwen op de laatste instrumenten, zodat u het laatste nieuws uit de pers kent zodra het gebeurt. We overleggen ook met de klant over hoe te reageren op het meest recente nieuws.

Interne Communicatie

Door middel van communicatie over organisatorische veranderingen houden we onze medewerkers op de hoogte tijdens elke stap van de transformatie. Veranderingscommunicatie richt zich op de behoeften van werknemers en belanghebbenden in deze onzekere tijd, garandeert dat ze voorop blijven lopen in de tijd van verandering en beheert de effecten na implementatie.

Neem contact op

Neem contact op om te bespreken hoe we u kunnen helpen bij het ondersteunen van uw inspanningen op het gebied van crisiscommunicatie.

Het Crisis Communicatie Team
Citigate Dewe Rogerson
Kunstlaan 46, 1000 Brussel
Info.be@citigatedewerogerson.com
+32 2 732 7040