Financiële communicatie? Wij spreken uw taal

Communicatie met financiële media, analisten en beleggers kan reputaties, transacties en hun waarderingen maken of kraken. Het is een ernstige zaak.

Onze klanten krijgen intelligente strategieën, vervaardigd en uitgevoerd door professionals met meer dan 20 jaar ervaring die de best mogelijke resultaten leveren.

We doen dit al meer dan twee decennia en het is nog steeds de kern van wat we doen. We traden al op voor meer dan 100 Belgische en internationale bedrijven, overheden en organisaties, adviseerden bij high-profile bedrijfscrisissen, fusies en overnames, beursgangen, aandeelhoudersactivisme en bedrijfsgeschillen.

Mediarelaties & Reputatiemanagement

Mediarelaties maken deel uit van ons DNA. In de loop der jaren hebben we stevige banden opgebouwd met de algemene, financiële, gespecialiseerde en online media. Onze strategie op het gebied van mediarelaties is gericht op het vergroten en verbeteren van de naamsbekendheid en reputatie van het merk. Onze nauwe banden met de media stellen ons in staat om proactief gratis publiciteit te genereren. Wij zijn ons zeer bewust van actuele thema's en gaan snel in op relevante zaken, waardoor opportuniteiten ontstaan voor uw bedrijf. En we kunnen ook berichten plaatsen in internationale media, door samen te werken met onze collega's bij onze zusterbedrijven in andere landen.

Ons Media Intelligence team volgt alle media-aandacht op die relevant is voor uw organisatie, in België, de Benelux en internationaal, van kranten, nieuwsagentschappen en online media en op aanvraag ook radio, televisie en social media. Een compleet, relevant en compact nieuwsoverzicht in uw inbox, dagelijks in het Nederlands, Engels of Frans - dat is onze media intelligence in het kort samengevat.

IPO's & Kapitaalmarkttransacties

Wij hebben een sterke ervaring met de communicatie omtrent beursintroducties en het aantrekken van kapitaal voor diverse bedrijven en bedragen.

Dergelijke operaties zijn altijd momenten van verhoogde aandacht voor bedrijven die soms cruciaal kunnen zijn. We hebben een zeer diepgaand inzicht in de kwesties die moeten worden aangepakt en de verwachtingen die moeten worden ingelost om het succes van deze operaties op de korte en middellange termijn te waarborgen. Wij zijn experts in het beheren van mediarelaties, van analisten en beleggers door middel van beursintroducties, dual-track, secundaire aanbiedingen en van openbare aanbiedingen en privatiseringen.

In het algemeen streven we ernaar om de reputatierisico's die inherent zijn aan dit soort activiteiten te minimaliseren, om alle berichten die naar de verschillende partijen worden gestuurd te controleren en te beheren en zo het imago van de bedrijven waarmee we samenwerken te versterken.

Fusies & Overnames

We schrijven telkens eenvoudige en krachtige boodschappen, of het nu gaat om een kleine acquisitie of een transformatieve operatie. We zoeken spreekgelegenheden en ontwerpen een actief communicatieprogramma met de financiële gemeenschap. Hiernaast evalueren we de strategie van het project en hebben we de vinger aan de pols van marktreacties.

Er staan twee dingen op het spel: de operatie tot een goed einde brengen of voorkomen (bij een vijandig bod) en de commerciële activiteit van de onderneming beschermen in een periode van onzekerheid. Wij helpen onze klanten om aan investeerders de verdiensten en mogelijke struikelblokken van hun verrichting uit te leggen. We beantwoorden ook om het even welke vragen of zorgen van werknemers, klanten, regelgevers en om het even welke andere persoon die de vlotte voltooiing van het project kan remmen.

Relaties met beleggers en de vervangingsmarkt

Ons toegewijde investor-relations-team heeft een staat van dienst van meer dan 20 jaar op het gebied van het adviseren van raden van bestuur, senior executives en Investor Relations Officers over de hele wereld om hun profiel binnen de beleggingsgemeenschap op te bouwen en relaties met belangrijke besluitvormers te onderhouden.

Of u nu op zoek bent naar investeerders in aandelen of obligaties, uw beleggingscase wilt verbeteren of een beter inzicht wilt krijgen in hoe uw kernboodschappen worden ontvangen en geïnterpreteerd door de beleggersgemeenschap; wij kunnen u helpen.

Coaching & Training

Hoe beter u voorbereid bent, hoe succesvoller u zal zijn. Of het nu gaat om het voorbereiden van een gesprek, een strategiepresentatie of het afleveren van een moeilijke boodschap, oefening baart kunst. We geloven niet in 'overgetrainde' woordvoerders; we geloven wel in de kracht van authenticiteit en eerlijkheid. Tijdens onze trainingen adviseren wij u hoe u bedrijfsjargon kan vermijden en geven wij u de inzichten die u nodig heeft om een publiek te boeien met uw boodschap. Vertrouwen, resultaten en humor zijn belangrijke elementen in onze trainingen.

Bijzondere vraagstukken, crisissen en geschillen

In de meest stresserende situaties blijven onze consultants kalm; zij hebben de crisis die u nu meemaakt, reeds eerder het hoofd geboden. Gedragsproblemen binnen het bedrijf, operationele mislukkingen, financiële onregelmatigheden, terugroepacties, vakbondsactivisme, supply chain-kwesties, personeelsconflicten, klachten van klanten en nog veel meer, we zullen de druk wegnemen en adviseren u hoe u het beste kan reageren. We anticiperen op crises, ontwikkelen crisisscenario's en bouwen doeltreffende responsprogramma's op.